Monipuoliset NDT-menetelmät yritykseltämme Tampereella

Kysy lisää menetelmistämme

NDT-Team Oy:n käytössä on monipuolinen joukko ainetta rikkomattomia menetelmiä eli NDT-menetelmiä. Näiden avulla suoritamme NDT-tarkastuksia eri teollisuudenalojen toimijoille Tampereelta käsin Suomessa ja kaikkialla muuallakin maailmassa. Palvelemme pitkällä kokemuksella ja asiantuntemuksella.

NDT-menetelmien avulla varmistetaan laatu

Suoritamme NDT-tarkastuksia asiakkaidemme laitteille käyttäen omia, sertifioituja tarkastajiamme. NDT-tarkastukset ovat standardoitua toimintaa, jolla määritellään materiaalin eheys, tuetaan tuotekehitystä ja seurataan valmistuksen ja asennuksen laatua.


Suoritamme tarkastukset SFS-EN ISO 9712 / EN 473 -standardin mukaisin pätevyyksin. PT- ja MT-menetelmissä tarjoamme myös Tason 3 palvelut (EN).

Ota yhteyttä ja kysy lisää
Oranssi teollisuusputki

Röntgenkuvauksissa tarjoamme asiakkaillemme nykyaikaista digitaalista kuvausta. Teemme tarvittaessa myös perinteistä filmille kuvausta.

Röntgentarkastus

Ultraäänitarkastusta käytetään materiaalin sisäisten virheiden havaitsemiseksi. Käytössämme on myös vaiheistettu ultraäänilaite (phased array). 

Magneettijauhetarkastus

Magneettijauhetarkastusta käytetään pintaan avautuvien virheiden havaitsemiseksi. Tarkastus suoritetaan ferromagneettisilla materiaaleilla. Vaihtoehtoisesti magneettijauhetarkastus voidaan tehdä myös fluoresoivana. 

Tunkeumanestetarkastus, NDT-Team Oy, Tampere, Pirkanmaa

Tunkeumanestetarkastus on pintatarkastusmenetelmä, joka soveltuu useimmille materiaaleille. Se voidaan suorittaa tarvittaessa myös fluoresoivana. 

silmämääräinen tarkastus

Silmämääräinen tarkastus on tärkeä menetelmä pintojen tarkastamiseksi. Uusi teräsrakenteiden standardi astui täysimittaisesti voimaan heinäkuussa 2014, minkä jälkeen on ollut hyvä antaa valmistuksesta riippumattoman, pätevöitetyn tarkastajan tarkastaa kaikki teräsrakenteet.

Käyttämämme NDT-menetelmät

NDT-Team Oy:n käytössä on useita eri NDT-menetelmiä ja niiden yhdistelmiä. Alla lueteltujen menetelmien lisäksi on markkinoilla toki useita muitakin menetelmiä. Tarvittaessa pyrimmekin yhteistyöverkostomme avulla auttamaan myös muita menetelmiä edellyttävissä tarkastustarpeissa.


Käytössämme ovat nämä NDT-menetelmät:

  • VT, silmämääräinen tarkastus

  • PT, tunkeumanestetarkastus

  • MT, magneettijauhetarkastus

  • UT, ultraäänitarkastus, myös paksuusmittaus sekä vaiheistettu tarkastus eli PAUT

  • RT, röntgentarkastus myös digitaalisena.

Autamme asiakkaitamme yksilöllisesti heidän tarpeidensa mukaan. Jos sinulla on kysyttävää palveluistamme, älä epäröi soittaa tai lähettää sähköpostia!

Katso yhteystietomme tästä
Yhteydenottokuvake

Tarjoamme monipuolisen valikoiman NDT-menetelmiä eri teollisuusalojen käyttöön Tampereelta käsin.

Ota yhteyttä ja kysy lisää!