Röntgentarkastukset teollisuudelle Tampereelta käsin

Ota yhteyttä ja kysy lisää palveluistamme!

NDT-Team Oy Tampereelta tarjoaa monipuolisesti erilaiset NDT-tarkastukset, kuten röntgentarkastukset, teollisuudelle Suomessa ja sekä ulkomailla. NDT-tarkastusmenetelmiä käytetään muun muassa metallirakenteiden, valujen ja hitsien tarkastamiseen ilman, että valmista lopputuotetta rikotaan.

Nykyaikaiset digitaaliset röntgentarkastukset

NDT-Team Oy tarjoaa röntgentarkastukset suomalaisen ja ulkomaisen teollisuuden laadunvalvonnan ja -kehittämisen tueksi. Röntgenkuvauksessa olemme siirtyneet lähes täysin nykyaikaiseen digitaaliseen kuvaukseen. Mikäli asiakas haluaa, voimme toki tehdä kuvaukset myös perinteiseen tapaan filmille.

Digiröntgenin käyttöä puoltaa moni asia:

  • Kuvaustulos on heti kuvauksen yhteydessä nähtävissä ja analysoitavissa tietokoneelta.

  • Kuvauksessa käytettävä säteilymäärä on pienempi kuin filmille kuvattaessa.

  • Filmien kehityksessä käytettäviä myrkyllisiä kemikaaleja ei tarvita enää lainkaan.

Pohditko sopivaa röntgentarkastusmenetelmää? Anna asiantuntijoidemme palvella sinua.

Ota yhteyttä ja pyydä lisätietoja

Kuvausjärjestelyt digitaalisissa röntgentarkastuksissa

Digitaalisessa radiografiakuvauksessa perinteinen filmi on korvattu DDA-muuntimella, jolloin kuvat saadaan suoraan digitaaliseen muotoon. Kuvia voidaankin tarkastella heti kuvauksen yhteydessä tietokoneelta. Historiaan ovat jääneet filmien kehityksessä käytettävät myrkylliset kemikaalit ja epäonnistuneet kuvaukset ja uusintakuvaukset.

röntgentarkastuksen putkia

Kuvien "mustumia" ja kontrasteja saa muokattua jo kuvauksen aikana. Kuvauksen tulos on välittömästi nähtävissä tietokoneelta ja analysointi voidaan tehdä suoraan kuvauksen jälkeen. Kuvankäsittelyohjelmiston tehokkaat signaalikäsittelyn työkalut ja suodattimet avaavat radiografialle aivan uudenlaisia mahdollisuuksia.


DDA-paneeleita on erikokoisia ja eri herkkyisiä erilaisia tarkoituksia varten. Isommissa paneeleissa kuva-ala on suuri, mutta pikselikoko isompi. Tällaiset paneelit soveltuvat hyvin esimerkiksi korroosiokuvauksiin tai suurten kappaleiden kuvantamiseen. Olemme satsanneet pienellä fokuksella toimivaan röntgenlaitteeseen sekä kuva-alaltaan pieneen, mutta sitäkin laadukkaampaan paneeliin. Näiden avulla pystymme suorittamaan myös vaativia B-luokan kuvauksia, kuten painelaitekuvauksia.

Lue myös ultraäänitarkastuksista
Yhteydenottokuvake

Saat meiltä röntgentarkastukset ja muut NDT-tarkastukset ammattitaidolla Tampereella, Suomessa ja tarvittaessa kaikkialla maailmassa.

Kysy lisää