Magneettijauhetarkastukset (MT) sertifioiduilta tarkastajilta Tampereelta

Ota yhteyttä ja pyydä lisätietoja!

NDT-Team Oy tekee magneettijauhetarkastukset (MT) ja muut NDT-tarkastukset eli pintaa rikkomattomat tarkastukset teollisuuden laadunhallinnan ja -kehittämisen tarpeisiin Suomessa ja muualla maailmassa. Yrityksemme toimii Tampereelta käsin, mutta palvelemme joustavasti siellä, missä meitä tarvitaan.

Magneettijauhetarkastuksella löydetään pintaan avautuvat virheet

Magneettijauhetarkastusta käytetään tuotteen pintaan avautuvien virheiden havaitsemiseksi ferromagneettisilla materiaaleilla. Yleisimmin menetelmällä tarkastetaan hitsejä, mutta sillä voidaan tarkastaa myös teräsvaluja ja takeita. Magneettijauhetarkastus soveltuu teräsrakenteiden, laitteiden, koneenosien ja kiinnitystarvikkeiden tarkastukseen.

Magneettijauhetarkastus perustuu magnetismiin

Magneettijauhetarkastuksessa tuotteeseen aiheutetaan magneettivuo. Vian aiheuttamiin paikallisiin napakohtiin kertyvä magneettijauhe on siten helppo havaita. Magneettijauhetarkastus on erittäin herkkä ja varma menetelmä ferromagneettisten materiaalien pintaan avautuvien vikojen etsimiseen, joten se onkin laajalti käytössä.


Magneettijauhetarkastus voidaan suorittaa myös fluoresoivana UV-valon avulla. Tällöin tarkastettavaa pintaa ei tarvitse maalata vaalealla kontrastivärillä. Kerromme mielellämme lisää magneettijauhetarkastuksesta ja muista käyttämistämme NDT-menetelmistä.

Lue myös tunkeumanestetarkastuksista

Nopea ja edullinen menetelmä teollisuuden tarpeisiin

Magneettijauhetarkastus on monien teollisuuden toimijoiden suosima menetelmä. Sen suosio perustuu muun muassa menetelmän nopeuteen ja varmuuteen. Magneettijauhetarkastus on myös yksinkertainen ja edullinen toteuttaa.


NDT-tarkastustoiminta on standardoitua toimintaa, joka vaatii erityistä ammattiosaamista. Yrityksellämme on kaikki NDT-tarkastuksissa tarvittava osaaminen ja sertifikaatit. Kehitämme myös toimintaamme jatkuvasti, jotta se vastaa viimeisintä teknologista kehitystä ja teollisuuden tarpeita. Ota yhteyttä asiantuntijoihimme, niin katsomme juuri sinun tarpeisiisi sopivan menetelmän tai menetelmien yhdistelmän.


Magneettijauhetarkastusten ohella teemme röntgentarkastuksia, ultraäänitarkastuksia, tunkeumanestetarkastuksia ja silmämääräisiä tarkastuksia sekä näiden erilaisia yhdistelmiä yritysten tarpeiden mukaan.

Ota yhteyttä
Yhteydenottokuvake

Tarjoamme magneettijauhetarkastukset (MT) yrityksesi laadunvarmistuksen tarpeisiin Tampereella ja missä ikinä tarvitsetkin.

Ota yhteyttä ja kysy lisää palveluistamme jo tänään